Tubulation (dræn i trommehinden)

Dræn i trommehinden anvendes som behandling ved væske i mellemøret (kronisk mellemørebetændelse). Væske i mellemøret er meget almindeligt hos børn indtil skolealderen. Hvis væsken er kronisk (tilstede over 3 mdr.), kan den medføre nedsat hørelse, trykfornemmelse og smerter, når barnet ligger ned. Dette giver ofte hyppige opvågninger om natten og afbrudt søvn, forsinket sprogudvikling og måske ændring i adfærden. Indgrebet foretages fra 1-års alderen. I særlige tilfælde kan mindre børn også tilbydes dræn.

Tubulation, også kendt som dræn i trommehinden, er en procedure, hvor et lille rør indsættes i trommehinden for at dræne væske eller pus fra mellemøret. Der er flere fordele ved denne procedure, herunder:

  • Bedre hørelse: Hvis der er ophobning af væske i mellemøret, kan det føre til midlertidig eller permanent høretab. Tubulation kan hjælpe med at dræne væsken og gendanne normal hørelse.

  • Mindre smerter: Hvis der er infektion i mellemøret, kan det forårsage smerte og ubehag. Tubulation kan hjælpe med at dræne pus og mindske smerterne.

  • Færre gentagne infektioner: Hvis der er gentagne øreinfektioner, kan det føre til skade på trommehinden og permanent høretab. Tubulation kan hjælpe med at dræne pus og væske og mindske risikoen for gentagne infektioner.

  • Bedre tale- og sprogudvikling: Hvis et barn oplever gentagne øreinfektioner, kan det påvirke deres tale- og sprogudvikling. Tubulation kan hjælpe med at forbedre hørelsen og dermed også bidrage til en bedre tale- og sprogudvikling.

Tubulation er normalt en relativt simpel procedure og udføres under lokal eller generel anæstesi afhængigt af patientens alder og helbredstilstand. Det er vigtigt at diskutere fordele og risici ved denne procedure med klinikkens læge, før man træffer beslutning om at gennemgå denne behandling.

  OM KLINIKKEN

  ÅBNINGSTIDER

Mandag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Tirsdag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Onsdag 09:00 – 10:30
14:00 – 16.00
Torsdag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Fredag 08:00 – 11:00
Weekend LUKKET
Icon

OM OS

Vi er her for at få dig til at føle dig velkommen og sørge for at hjælpe dig igennem dit forløb eller aftale med lægen. Vi glæder os til at møde dig.

ANN-LOUISE
ANN-LOUISEØre, Næse og Halslæge
Ann-Louise er klinikkens faste øre-, næse- og halslæge.
CHRISTINA
CHRISTINASekretær
Christina er klinikken sekretær og hjælper også ved andre klinikopgaver.
Icon

UDTALELSER

Herunder kan du se vores patienters udtalelser. Har du selv en oplevelse du vil dele med os? Så send den gerne på mail, via vores kontaktside.

Avatar 3

Ann-Louise er både meget sød og professionel – også når ens barn er lidt nervøs for behandlingen, så klarede hun den helt perfekt og hermed de varmeste anbefalinger.

MARIE & JANE
Avatar 2

Tak for endnu en behagelig oplevelse. Jeg er så glad for at jeg kan trække vejret igennem næsen normalt igen efter min operation. Jeg er så taknemmelig.

KRISTINA ERIKSEN
Avatar

Vi var meget tilfredse med både klinikkens håndtering af vores situation da Marie forinden havde slemme smerter. Men alle var så søde og lægen fik løst hendes øreproblem. Tak!

MARIE LOUISE

MELD AFBUD

Kan du ikke nå din aftale eller er du blevet forhindret og er i god tid, så kan du melde afbud ved at udfylde nedenstående formular eller ved at ringe til os.