Adenotomi (fjernelse af polypper)

Fjernelse af polypper foretages nogle gange i forbindelse med anlæggelse af dræn i trommehinden. Det skyldes, at polypperne tit er grunden til, at der kommer væske i mellemøret.

Fjernelse af polypper kan også foretages selvstændigt hos børn, som ikke kan trække vejret ordentligt gennem næsen. Polypperne kan både medføre snorken, pauser i vejrtrækning under søvnen, samt spiseproblemer. Operationen udføres kun på børn over to år.

Fjernelse af polypper ­- hvorfor?

Man fjerner polypper for at skabe bedre plads i næse svælget. Herved reduceres risikoen for væske på ørene, ligesom snorken og natlige vejrtrækningspauser begrænses.
Det er lægen der afgør, om der er behov for fjernelse af polypper.

Fjernelse af polypper – hvordan?

Fasteregler:

1: Der må ikke spises 6 timer før operationen
2: Der må drikkes tynde klare væsker indtil 2 timer før operationen: vand og saft. Der må ikke drikkes mælk eller juice.

Bedøvelse:

Fjernelse af polypper kræver en kortvarig fuld bedøvelse. Der anvendes kun inhalationsnarkose. Der bliver ikke anlagt nåle/venflon. Af hensyn til barnet, bliver narkosen indledt hurtigt, og det forventes, at barnet så vidt muligt er forberedt på dette af forældrene.

Fjernelse af polypper – på selve dagen:

Barnet skal være ledsaget af to voksne på operationsdagen. Der må ikke være andre børn med.
Ved ankomst til klinikken bedes I sørge for, at barnet kommer på toilettet, med mindre det har ble på. Overtøj og sko tages af barnet.
Pårørende følger med ind på operationsstuen og bliver der til barnet sover. Selve operationen varer ca. 15-20 minutter.

Efter operationen løftes barnet på opvågningen, og pårørende kaldes ind til barnet, mens det vågner. Barnet skal ligge uforstyrret, indtil det begynder at vågne. Opvågningspersonale vil holde øje med barnet. Barnet kan godt vågne med smerte efter operationen.

Lægen orienterer om indgrebet og forløbet og undersøger barnet inden hjemsendelse.

Medicin og smertestillende:

På operationsdagen tages barnets eventuelle vanlige medicin, senest 2 timer før indgrebet sammen med paracetamol (panodil/pinex) som mixtur eller stikpille svarende til barnets alder og vægt.
Der skal være smertestillende (panodil) i hjemmet efter operation.

Efter operationen:

Barnet må efter fjernelse af polypper kun spise kold blød kost og drikke kolde drikke det første døgn efter operationen. Derefter kan der spises og drikkes frit.

Komplikation til operationen:

Komplikationer ved operationen er primært blødning. Risiko for blødning er størst de første timer. Hvis barnets spyt er med friskt blod, skal hun/han sættes op og gives isterninger. Standser blødningen herved, kan man se an. Bløder det fortsat, eller kaster barnet gammelt sort blod op, skal man straks kontakte 1813 eller skadestue.
Man ser nogle gange at polypperne kan vokse ud igen.

Kontrol:

Vi anbefaler, at barnet holdes hjemme på dagen og dagen efter operationen.
Ca. 2 uger efter er der kontrol i klinikken.

Er man i tvivl – kontakt klinikken eller 1813!

  • Proin libero tellus, ultrices eu vehicula sed
  • Luctus vitae nulla. Quisque efficitur lobortis orci amet vehicula.
  • Sed tincidunt tincidunt velit, vel scelerisque nibh tincidunt ut.
  • Suspendisse mi lorem, placerat in arcu ut, placerat aliquet felis.
  • Praesent bibendum felis nec turpis fringilla suscipit.

Uddybende info

Mere info kommer

  OM KLINIKKEN

LÆGER 3
SYGEPLEJERSKER 2
ANSATTE 5
BEHANDLINGSRUM 7
PATIENTER OM ÅRET 4,287

  ÅBNINGSTIDER

Mandag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Tirsdag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Onsdag 09:00 – 10:30
14:00 – 16.00
Torsdag 08:00 – 11:00
13:00 – 14:00
Fredag 08:00 – 11:00
Weekend LUKKET
Icon

OM OS

Vi er her for at få dig til at føle dig velkommen og sørge for at hjælpe dig igennem dit forløb eller aftale med lægen. Vi glæder os til at møde dig.

ANN-LOUISE
ANN-LOUISEØre, Næse og Halslæge
Ann-Louise er klinikkens faste øre-, næse- og halslæge.
CHRISTINA
CHRISTINASekretær
Christina er klinikken sekretær og hjælper også ved andre klinikopgaver.
Icon

UDTALELSER

Herunder kan du se vores patienters udtalelser. Har du selv en oplevelse du vil dele med os? Så send den gerne på mail, via vores kontaktside.

Avatar 3

Ann-Louise er både meget sød og professionel – også når ens barn er lidt nervøs for behandlingen, så klarede hun den helt perfekt og hermed de varmeste anbefalinger.

MARIE & JANE
Avatar 2

Tak for endnu en behagelig oplevelse. Jeg er så glad for at jeg kan trække vejret igennem næsen normalt igen efter min operation. Jeg er så taknemmelig.

KRISTINA ERIKSEN
Avatar

Vi var meget tilfredse med både klinikkens håndtering af vores situation da Marie forinden havde slemme smerter. Men alle var så søde og lægen fik løst hendes øreproblem. Tak!

MARIE LOUISE

MELD AFBUD

Kan du ikke nå din aftale eller er du blevet forhindret og er i god tid, så kan du melde afbud ved at udfylde nedenstående formular eller ved at ringe til os.