Speciallæge Ann-Louise Reventlow-Mourier Ørelægen Vesterbro

Speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme

Ann-Louise Reventlow-Mourier


 

Klump i halsen


Gener i form af klump-fornemmelse i halsen, evt. med rømmetrang, hoste eller gentagne synkebevægelser, kan ofte være ledsaget af stemmetræthed.

 

Hvis der ikke findes en sygdom som årsag, skyldes problemerne ofte spændinger i muskulaturen omkring struben og i svælget. Her findes talrige muskler, som helt eller delvist har til opgave at støtte struben ved åndedræt, tale eller sang.

 

Musklerne kan belastes pga. spændinger eller ved en forkert sangteknik. Det giver sjældent smerter som ved fx myoser i nakken. Derimod føles det som en klump eller en tør plet i halsen. Andre oplever det som sejt slim eller som fornemmelse af et fremmedlegeme. For megen mavesyre kan forværre generne.

 

”Behandlingen” består i en grundig undersøgelse for at udelukke sygdom i struben. Dernæst skærpet opmærksomhed omkring rømmen og synkebevægelser, for at begrænse disse mest muligt. Forsøg at ”sukke dybt” i stedet. Varme på de ømme muskler vil ofte give lindring. Hvis der er for megen mavesyre, kan man prøve at anvende håndkøbsmedicinen Gaviscon, der nedsætter tilbageløb af mavesyre.


√ėrel√¶gen Vesterbro   |   Vesterbrogade 82, 3.tv   |   1620 K√łbenhavn V   |   Tlf 33314330
administration